نکات مهم در مراقبت از باتری گوشی موبایل
باتری گوشی های موبایل یکی از اصلی ترین و حیاتی ترین اجزای سخت افزاری آن ها محسوب میشود. در ادامه این مطلب قصد داریم به 6 نکته مهم در رابطه با باتری گوشی موبایل و مراقبت از آن اشاره کنیم. بنابراین با ما همراه باشید.
باتری یکی از اصلی ترین اجزای سخت افزاری گوشی ها محسوب میشود. اگر باتری انرژی مورد نیاز دستگاه را تامین نکند، کار کردن با آن امکانپذیر نخواهد بود. بنابراین عملا تمام اجزای سخت افزاری یک گوشی به باتری آن وابسته هستند، چون انرژی مورد نیاز آن ها توسط باتری تامین میشود. اما شما به عنوان یک کاربر تا چه اندازه در مورد باتری گوشی موبایل خود اطلاعات دارید؟
نکات خاصی وجود دارند که لازم است به عنوان یک کاربر در رابطه با باتری گوشی خود از آن ها آگاه باشید. دانستن برخی از این نکات به شما کمک میکند تا بهتر از گوشی استفاده کنید و حتی بهتر از باتری آن مراقبت به عمل آورید. در ادامه این مطلب به معرفی 6 نکته مهم در رابطه با باتری گوشی های موبایل و مراقبت از آن میپردازیم. بنابراین با موبایل کمک همراه باشید.
نکته 1: زمانی که گوشی را به شارژر متصل کردید، حتما نباید باتری آن فول شارژ شود!
متاسفانه یک باور غلط در بین کاربران گوشی های موبایل رواج یافته که میگویند زمانی که گوشی را به شارژ میزنید، حتما باید منتظر بمانید تا باتری فول شارژ شود و اگر این کار انجام نشود و گوشی را زودتر از شارژ خارج کنید به باتری آن آسیب میرسد! این بارو کاملا غلط است و هیچ ارتباطی به کیفیت عملکرد باتری یا آسیب زدن به آن ندارد. شما میتوانید گوشی خود را هر زمان و در هر فرصت کوتاهی که داشتید به شارژ بزنید و قبل از اینکه فول شارژ شود از شارژر جدا کنید.
ریشه این باور غلط از زمانی که باتری های نیکل کادمیومی مورد استفاده قرار میگرفتند ایجاد شد. باتری های نیکل کادمیومی در برابر فول شارژ نشدن حساس بودند و خارج کردن زود هنگام آن ها از شارژ منجر به آسیب دیدن و کاهش عمر آن ها میشد، اما باتری های لیتیوم یونی که امروزه در گوشی های موبایل از آن ها استفاده میشود به هیچ عنوان اینطور نیستند. بنابراین آزادانه و هر زمان که تمایل داشتید باتری گوشی موبایل خود را به شارژ بزنید و از آن خارج کنید و مطمئن باشید که هیچ مشکلی برای آن ایجاد نمیشود.
نکته 2: شارژ کردن باتری گوشی برای مدت زمان طولانی (مثل شب تا صبح) هیچ آسیبی به آن نمیزند!
خیلی از کاربران تصور میکنند که اگر گوشی موبایل خود را برای مدت زمانی طولانی به شارژر متصل کنند و گوشی بعد از اینکه فول شارژ شد همچنان به شارژر متصل باشد، باتری آن صدمه میبیند! اما این باور اصلا صحت ندارد چون گوشی های موبایل امروزی بسیار هوشمندتر از آن طراحی شدهاند که در قبال مسائل این چنینی حساس باشند. وقتی گوشی خود را به شارژ میزنید، دستگاه تا زمانی که باتری گوشی 100 درصد شارژ شود از شارژر انرژی ورودی دریافت میکند، اما به محض اینکه باتری گوشی موبایل فول شارژ شود، گوشی به صورت خودکار دریافت انرژی از شارژر را متوقف میکند.
بنابراین اگر گوشی شما علیرغم اینکه فول شارژ شده همچنان به شارژر متصل باشد، هیچ مشکلی برای آن ایجاد نمیشود چون عملا گوشی هیچ انرژی ای از شارژر دریافت نمیکند. بنابراین اتصال شارژر برای مدت زمان های طولانی به گوشی موبایل، مثل شب تا صبح هیچ آسیبی به باتری و کیفیت عملکرد آن نمیزند.
نکته 3: مجبور نیستید فقط از شارژر اورجینال گوشی استفاده کنید!
هیچ وقت از شارژرهای بیکیفیت استفاده نکنید اما این مسئله بدان معنا نیست که شما هیچوقت نمیتوانید شارژری غیر اورجینال و ساخته شده توسط یک برند دیگر را به جای شارژ اصلی و اورجینال گوشی به کار ببرید. خیلی از افراد تصور میکنند که اگر از شارژر اورجینال گوشی خود برای شارژ کردن باتری دستگاه استفاده نکنند، باتری گوشی دچار آسیب دیدگی میشود، اما در حقیقت اینطور نیست! شما میتوانید برای شارژر باتری گوشی موبایل خود از هر شارژر مناسب و با کیفیت دیگری که توسط هر برندی تولید شده باشد استفاده کنید.
برای اینکه همه چیز خوب باشد فقط کافیست که مشخصات شارژر ثانویهای که از آن استفاده میکنید (مثل جریان خروجی) مشابه با شارژر اصل و اورجینال گوشی باشد. جالب است بدانید که حتی استفاده از شارژرهایی که شدت جریان خروجی بیشتری در مقایسه با شارژر اورجینال گوشی دارند هم مشکلی برای آن ایجاد نمیکند و بلکه منجر میشود تا باتری دستگاه زودتر شارژ شود.
بنابراین این بارو غلط است که اگر از شارژ برند دیگر یا اصطلاحا شارژر غیر اورجینال برای شارژ باتری گوشی استفاده شود، باتری آن دچار آسیب دیدگی خواهد شد! تنها نکتهای که میبایست در حین استفاده از شارژرهای غیر اورجینال در نظر بگیرید، این است که شارژر کیفیت ساخت مطلوبی داشته باشد و از استانداردهای لازم پشتیبانی کند. برای مثال اگر گوشی شما از برند سامسونگ است، هیچ مشکلی ندارد که آن را به شارژی مشابه که برای گوشی از برند سونی عرضه شده متصل کنید.
نکته 4: برای کاهش سرعت خالی شدن شارژ گوشی موبایل باید از اپلیکیشن های خاصی استفاده شود!
اپلیکیشن های خاصی وجود دارند که مدعی هستند منجر به کاهش مصرف شارژ باتری گوشی یا کاهش سرعت خالی شدن شارژ آن میشوند. اگرچه ادعای این اپلیکیشن ها تقریبا صحت دارد، اما بکارگیری آن ها تنها روشی نیست که امکان کاهش سرعت خالی شدن شارژ باتری گوشی را فراهم میکند، بلکه شما به صورت دستی و با آگاهی از شرایط گوشی خود هم میتوانید این امر را مدیریت کنید.
کاری که اپلیکیشن های گفته شده انجام میدهند این است که عملکرد برنامه های غیر ضروری در پس زمینه گوشی را متوقف میکنند، اتصالات غیرضروری نظیر بلوتوث، جی پی اس و غیره که در گوشی روشن هستند و کاربر از آن ها استفاده نمیکند را خاموش میکنند، نور صفحه نمایش گوشی را کم میکنند و غیره. انجام این کارها سبب میشود که واقعا سرعت خالی شدن شارژ باتری گوشی شما کمتر شود چون عملا انرژی مصرفی آن کاهش پیدا میکند.
اما انجام تمام این کارها به صورت دستی توسط خود کاربر هم امکانپذیر است و هیچ نیازی به نصب اپلیکیشن های خاص ندارد. کافیست همیشه شدت نور صفحه نمایش گوشی را به مقداری قرار دهید که چندان زیاد نباشد، اپلیکیشن های فعال در پس زمینه را متوقف کنید، بار تحلیلی موجود روی پردازنده گوشی را کاهش دهید، اتصالات غیرضروری مثل بلوتوث و غیره را خودتان بررسی و در صورت نیاز خاموش کنید و غیره. شما حتی میتوانید با فعال سازی وضعیت “ذخیره سازی انرژی” یا همان “Battery Saving Mode” مقدار انرژی مصرفی گوشی را از طریق تنظیمات داخلی آن به حداقل برسانید. پس برای کنترل و کاهش مصرف شارژ باتری گوشی های موبایل حتما لزومی ندارد که اپلیکیشن خاصی روی گوشی شما نصب شود.
نکته 5: استفاده از گوشی در حین شارژ آسیبی به آن وارد نمیکند!
خیلی از افراد بنا به دلایل خاص تصور دارند که اگر مادامی که گوشی موبایل آن ها به شارژ زده شده از دستگاه استفاده کنند به باتری گوشی آسیب وارد میشود، اما در واقع اینطور نیست و این مسئله هیچ آسیبی به باتری گوشی نمیزند. تنها اثر منفی که کار کردن همزمان با گوشی در حین شارژ بر جای میگذارد این است که سرعت شارژ مجدد گوشی کاهش پیدا میکند، چون صفحه نمایش گوشی روشن است و قطعات سخت افزاری آن در حال فعالیت هستند و هر یک از این قطعات انرژی مصرف میکنند، بنابراین سرعت شارژ شدن باتری گوشی کم میشود.
البته توصیه میکنیم که وقتی گوشی خود را به شارژ زدهاید اقدامات سنگینی مثل اجرای بازی های با گرافیک بالا را انجام ندهید، چون این امر منجر به داغ شدن گوشی میشود و داغ شدن دستگاه در دراز مدت میتواند روی عملکرد باتری لیتیوم یونی گوشی تاثیرگذار باشد. اما در مجموع زمانی که گوشی به شارژر متصل شده، هیچ اشکالی ندارد که از آن استفاده کنید و این کار فقط منجر به کاهش سرعت شارژ شدن باتری گوشی های موبایل میشود.
همچنین بخوانید: بهترین لوازم جانبی گوشی موبایل
نکته 6: تعویض باتری گوشی را به افراد متخصص و مورد اطمینان بسپارید!
یک واقعیت در مورد باتری گوشی های موبایل این است که آن ها به تدریج با افت کیفیت عملکرد مواجه میشوند و به مرور زمان از ظرفیت نهایی آن ها کاسته میشود. این امر سبب میگردد تا پس از دوره های زمانی مشخصی لازم شود تا نسبت به تعویض باتری گوشی های موبایل اقدام کنید. زمانی که قصد تعویض باتری گوشی خود را دارید حتما باید انجام این کار را به دست فردی متخصص و قابل اعتماد بسپارید چون باتری خود گوشی برخلاف شارژری که از آن برای شارژ کردنش استفاده میکنید باید کاملا اورجینال و اصل باشد.
همچنین به دلیل حساسیتی که باتری های لیتیوم یونی گوشی های موبایل دارند، باید در حین تعویض آنها خیلی دقیق عمل شود و احتیاط های لازم صورت پذیرد. زمانی که تعویض باتری گوشی موبایل خود را به فردی بیتجربه بسپارید ریسک کار افزایش پیدا میکند. پس باید برای تعویض باتری گوشی، این کار را به یک فرد متخصص و خبره بسپارید.
درپایان باید اشاره شود که همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. شما با خرید باتری های موبایل اصل تا حد زیادی می توانید از عواقب و خرابی آن در بازه زمانی کوتاه جلوگیری کنی. بنابراین پیشنهادی می کنیم انواع باتری های گوشی موبایل مانند باتری سامسونگ، باتری آیفون، باتری هواوی و دیگر برندهای باتری های گوشی موبایل را از سایت های معتبری مانند پلازا تهبه کنید.
جمعبندی
همانطور که مشاهده کردید در این مقاله به معرفی 6 نکته مهم پرداختیم که به باتری گوشی های موبایل مربوط میشوند و مراقبت از باتری این محصولات را به شکل موثرتری امکانپذیر میکنند. چنانچه در رابطه با هر یک از بخش های شرح داده شده سوالی داشتید، میتوانید در بخش نظرات با ما در میان بگذارید.
- ۹۸/۱۰/۰۵